TRAVELSPOTTER.NL
Spot.Discover.Book

De Top 5 Citytrips in Europa om met Kinderen te Bezoeken

Het plannen van een stedentrip met kinderen kan een uitdagende taak lijken, maar Europa biedt talloze bestemmingen die zowel plezierig als educatief zijn voor het hele gezin. 

Van historische bezienswaardigheden tot leuke activiteiten, er is voor elk wat wils. Hier zijn onze top vijf citytrips in Europa die perfect zijn voor gezinnen met kinderen.

Foto door Maxim Hopman van Unsplash

1. Londen, Verenigd Koninkrijk
Londen staat bekend om zijn rijke geschiedenis en iconische bezienswaardigheden, en het heeft ook veel te bieden voor kinderen. 

Neem ze mee naar de wereldberoemde attracties zoals de Tower of London, waar ze kunnen leren over de middeleeuwse geschiedenis en de kroonjuwelen kunnen bewonderen. Bezoek ook de London Zoo, een van de oudste dierentuinen ter wereld, waar ze een scala aan dieren kunnen zien, waaronder de geliefde gorilla's. Vergeet niet om een ritje te maken in de London Eye voor een adembenemend uitzicht over de stad.

2. Parijs, Frankrijk
Parijs, de stad van de liefde, heeft ook veel te bieden voor gezinnen. Breng een dag door in Disneyland Parijs, waar kinderen hun favoriete Disney-personages kunnen ontmoeten en genieten van spannende attracties.

 Verken vervolgens de stad en bezoek de iconische Eiffeltoren, het Louvre Museum en de Notre-Dame. Huur een bootje in de Jardin du Luxembourg of geniet van een picknick aan de oever van de Seine voor wat ontspanning na een dag vol sightseeing.

3. Barcelona, Spanje
Barcelona is een levendige stad vol cultuur en geschiedenis, perfect voor gezinnen die op zoek zijn naar een mix van avontuur en ontspanning. 

Foto door Rosy Ko van Unsplash

Breng een dag door in het prachtige Park Güell, ontworpen door de beroemde architect Antoni Gaudí, waar kinderen kunnen rennen en spelen tussen de kleurrijke mozaïeken. 

Bezoek ook het aquarium van Barcelona, een van de grootste van Europa, waar ze meer dan 11.000 zeedieren kunnen zien. Sluit de dag af met een wandeling langs de Ramblas en proef enkele lokale lekkernijen.

4. Kopenhagen, Denemarken
Kopenhagen staat bekend als een van de meest kindvriendelijke steden ter wereld, met tal van parken, musea en attracties voor gezinnen. 

Breng een dag door in Tivoli Gardens, een van de oudste pretparken ter wereld, waar kinderen kunnen genieten van attracties en optredens. Bezoek ook de Kleine Zeemeermin, een iconisch beeldhouwwerk dat is geïnspireerd op het sprookje van Hans Christian Andersen. Verken ten slotte de historische wijk Nyhavn per boot en geniet van de kleurrijke huizen langs de grachten.

5. Rome, Italië
Rome, de eeuwige stad, zit boordevol geschiedenis en mythologie, wat het een boeiende bestemming maakt voor gezinnen. 

Verken het Colosseum en het Forum Romanum, waar kinderen zich kunnen voorstellen hoe het leven was in het oude Rome. Bezoek ook het interactieve Explora Children's Museum, waar kinderen kunnen experimenteren en leren door middel van spelletjes en activiteiten. Sluit de dag af met een gelato op het Piazza Navona en geniet van het levendige plein.

Conclusie:
Europa zit vol met spannende en educatieve citytripbestemmingen voor gezinnen met kinderen. Of het nu gaat om het verkennen van historische bezienswaardigheden, het genieten van pretparken of gewoon ontspannen in de natuur, er is voor elk wat wils. Met deze top vijf bestemmingen kunnen gezinnen onvergetelijke herinneringen creëren die een leven lang meegaan.