TOP 6 mooiste stranden Ibiza

IBIZA

 

Ibiza, een bestemming waar ik al 5 keer ben geweest, maar waar ik niet op uitgekeken raak én ook iedere keer weer nieuwe leuke plekjes ontdek. Een eiland met de leukste feestjes, maar ook een plek om volledig tot rust te komen. De mooiste strandjes, de lekkerste restaurantjes, de leukste marktjes en winkeltjes én een unieke sfeer. Dat is Ibiza! Er wordt gezegd dat mensen die ook een bezoek hebben gebracht aan dit eiland, minstens nog een keer terug gaan om het unieke gevoel te herbeleven. Iets wat ik als geen ander kan beamen! Ik deel graag een aantal leuke tips met jullie:

 

De 6 mooiste strandjes

#1 Cala d’en Serra

Wat een adembenemende plek is dit! Een hele kleine, rustige baai. Kraakhelder water en absolute rust. Waterschoentjes zijn wel echt een must én je moet er een flinke wandeling naar beneden (en naar boven) voor over hebben. Maar dit is het absoluut waard. Kom hier wel op tijd, want het is maar een klein strandje met slechts een aantal bedjes die je kunt huren.

 

#2 Cala de Sant Vincent

Één van mijn favoriete plekken op het eiland. Cala de Sant Vincent is een heel mooi, uitgestrekt zandstrand. Niet hutje mutje op elkaar (zoals bij veel populaire strandjes), maar voldoende ruimte om hier lekker te kunnen liggen. Daarnaast heb je hier 2 fantastische restaurantjes (zie de 5 lekkerste restaurants)

 

#3 Cala Nova

Cala Nova, een plek waar ik al heel wat stranddagen heb doorgebracht. Een prachtig strand en een heerlijke zee. Daarnaast heb je hier meerdere leuke beachclubs om lekker wat te drinken of een hapje te eten.

 

#4 Cala Tarida

Een bezoek aan Cala Tarida mag ook zeker niet ontbreken. Het strand is wat smaller (dus druk), maar de zee is werkelijk prachtig. Echt een aanrader!

 

#5 Platges de Comte

Wat een prachtige plek is dit! Dit strand is ook echt een absolute aanrader. Houdt er wel rekening mee dat het hier iedere dag ontzettend druk is. Vanaf boven heb je bij aankomst al een prachtig uitzicht over de baai én de bizar mooie azuurblauwe zee. Ga ook zeker wat drinken of eten bij Sunset Ashram, met een adembenemend uitzicht (zie top 5 restaurants).

 

#6 Cala Bassa

Cala Bassa is ook ontzettend druk, maar zo mooi! Een lekker strand en een heerlijke zee, maar je ligt echt hutje mutje. Ondanks dit is het naar mijn mening één van de mooiste stranden. Ga zeker even langs bij de Beach Club van dit strand; Cala Bassa Beach Club.